3 dagar kvar...

Direktlänk / Mat/Recept / Kommentarer (0)
Skrivet: 2011-12-21 Klockan: 19:21:00
3 dagar kvar till julafton och 3 personer kvar att handla till, det är ju inte rrrrimligt! Inte heller ett spår utav snö finns här.. Nae asså jag känner ingen julkänsla alls. Det känns ju verkligen inte som tre dagar kvar (nästan TVÅ) hahaha, skrattar när jag tänker på det. Helt galet! Men längtar ändå :D
Receptet på ischoklad med vit chokladkräm (de blev jättegoda)
Vitchokladkräm
1 dl       grädde
100 g    vit blockchoklad
0,5 tsk  vaniljsocker

Ischoklad
250 g    ljus eller mörk blockchoklad
125 g    kokosfett

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm grädden till kokpunkten, vid första bubblan, ta den från värmen. Tillsätt vit blockchoklad, rör om till det smält. Tillsätt vaniljsocker.
  2. 2. VIKTIGT! Låt krämen svalna något. Häll krämen i en skål. Ställ in skålen i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) TILLS DEN TJOCKNAR, tar minst 1 timme, den ska vara så tjock att du kan göra klickar av den.
  3. 3. Klicka eller gör små kulor, lägg dem på smörpapper och frys in en stund. Innan du nu fortsätter måste du vänta tills vitchokladkrämen är klar.
  4. 4. Hacka eller bryt chokladen i bitar, lägg den tillsammans med kokosfett i en rostfriskål. Smält chokladen över vattenbad.
  5. 5. VATTENBAD: Koka vatten i en kastrull , ta den från värmen och ställ den rostfria skålen med choklad över det kokheta vattnet. (OBS! Tänk på att vattnet/vattenångan inte får komma i kontakt med chokladen , den kan då bli grynig)
  6. 6. Häll lite choklad i varje ischokladform (aluminiumform) och lägg en "kula" vitchokladkräm i varje form, häll på mer choklad så att det täcker.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0